Η ΝΟΥΤΡΙΑ ΕΛΛΑΣ  υπηρετώντας   τον  στόχο της αποδοτικής λειτουργίας, σε συνδυασμό με τη παροχή πρωτότυπων, επιστημονικά προηγμένων  και ζωτικών υπηρεσιών, στους πελάτες της   κτηνοτρόφους, γεωτεχνικούς και  διακινητές εφοδίων κτηνοτροφίας παρουσιάζει   το νέο προϊόν της ΗΕΑΤ PROTECTANT, για την συμβολή στην αντιμετώπιση της θερμικής καταπόνησης-stress και των συνέπειών της στη παραγωγή και υγιεινή των γαλακτοπαραγωγών ιδιαίτερα ζώων με προτεραιότητα των αγελάδων .

Το  ΗΕΑΤ PROTECTANT αποτελεί μια νέα φόρμουλα βασισμένη στην ομοιοστασία του καλίου, στην εξισορρόπηση του pH της μεγάλης κοιλίας, και την αύξηση του ενεργειακού περιεχομένου του σιτηρεσίου με σκοπό την ελαχιστοποίηση των αρνητικών συνεπειών των μηρυκαστικών κατά τις υψηλές και ακραίες θερμοκρασίες τους θερινούς μήνες.

Περιέχει ανθρακικό κάλιο υψηλής βιοδιαθεσιμότητας, βιοενεργή μαγιά (Saccharomyces cerevisiae) , προπιονικό ασβέστιο , υψηλής ποιότητας προστατευμένο φυτικό λίπος, πλούσιο σε παλμιτικό οξύ και αιθέρια έλαια.

Οι αγελάδες εξέρχονται της θερμοουδέτερης ζώνης όταν ο υδράργυρος περάσει τους 22οC και η υγρασία το 45% και εισέρχονται σε μια κατάσταση θερμικής καταπόνησης. Ακόμα  μετά τους 26οC είναι φανερή η πτώση της καταναλωθείσας ποσότητας ξηράς ουσίας και ως επακόλουθο αυτού η πτώση της γαλακτοπαραγωγής.

Μια κατάσταση θερμικού στρες λόγο της διαταραχής της ομοιοστασίας του οργανισμού επιφέρει πολλά προβλήματα:

  1. Αυξάνεται ο ρυθμός της αναπνοής και το λαχάνιασμα με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι ανάγκες συντήρησης του ζώου κατά 10% και να δημιουργούνται λόγω του αυξημένου ρυθμού αναπνοής περισσότερες ελεύθερες ρίζες οξυγόνου (ROS), επιφέροντας οξειδωτικό στρες.
  2. Μείωση στο χρόνο μηρυκασμού (μείωση συντελεστή εκμετάλλευσης)
  3. Μείωση του καλίου στο αίμα
  4. Η μειωμένη πρόσληψη ξηράς ουσίας συχνά γίνεται κατά των χονδροειδών ζωοτροφών (όταν υπάρχει η δυνατότητα) επομένως αλλάζει και ο λόγος χονδροειδείς προς συμπυκνωμένες καθώς και η ρυθμιστική ικανότητα των προστομάχων με πιθανή κατάληξη την οξέωση.
  5. Η αυξημένη θερμοκρασία του σώματος των αγελάδων αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα από το να κάτσουν στις θέσεις ανάπαυσης και η πολύωρη ορθοστασία αυξάνει συντριπτικά το ποσοστό χωλότητας (κουτσαμάρα).
  6. Σε αγελάδες που βρίσκονται στην πρώτη φάση της γαλακτικής περιόδου η μειωμένη πρόσληψη ξηράς ουσίας σε συνάρτηση με το αρνητικό ενεργειακό ισοζύγιο έχουν πιθανή κατάληξη την κέτωση.

Λόγο των παραπάνω, μια Αμερικάνικη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Οχάιο το 2003 επισημαίνει πως οι οικονομικές επιπτώσεις του θερμικού στρες ανέρχονται σε 142 ευρώ/αγελάδα/έτος ακόμα και σε σταυλικές εγκαταστάσεις με επαρκές σύστημα αερισμού.

Το HEAT PROTECTANT:

  1. Ρυθμίζει την ομοιοστασία του καλίου στον οργανισμό
  2. Εξισορροπεί το pH της μεγάλης κοιλίας με αποτέλεσμα την αύξηση του συντελεστή μετατρεψιμότητας της τροφής έτσι ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του οργανισμού σε θρεπτικά συστατικά ακόμα και όταν μειώνεται η πρόσληψη της τροφής
  3. Αυξάνει το ενεργειακό περιεχόμενο της τροφής με φυτικό λίπος υψηλής ποιότητας το οποίο αποδεσμεύει άμεσα ενέργεια βοηθώντας την πρόληψη της κέτωσης
  4. Μειώνοντας τις επιπτώσεις του θερμικού στρες διασφαλίζει την εμμονή στη γαλακτοπαραγωγή ή την εναπόθεση σωματικού βάρους

 

 

 

Το ΗΕΑΤ PROTECTANT χορηγείται σε ποσότητα 100-250 γραμμάρια/κεφαλή/ημέρα στις γαλακτοπαραγωγές αγελάδες και 30-80 γραμμάρια/κεφαλή/ ημέρα στα γαλακτοπαραγωγά αιγοπρόβατα .

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν συνίσταται η χρήση του σε αγελάδες στην ξηρά περίοδο.

 

Διατίθεται σε σάκους των 25 κιλών